Εμβόλια και καρκίνος

Φαίνεται οτι το άθλιο αντιεμβολιαστικό λόμπυ έχει ξεκινήσει ένα νέο κόλπο προκειμένου να τρομοκρατήσει αθώους γονείς σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων. 

Μέσα σε μια μέρα  δύο μαμάδες μας έκαναν την ίδια ερώτηση: τα εμβόλια ευθύνονται για καρκίνους στην παιδική ηλικία; Η πρώτη με αφορμή ενός περιστατικού ενός παιδιού το οποίο σύμφωνα με τους γονείς του, εμφάνισε καρκίνο ένα χρόνο μετά από κάποιο εμβόλιο και το η δεύτερη μέσω ενός άρθρου που διάβασε σε μη ιατρική ιστοσελίδα στο ίντερνετ. 

Το ίντερνετ έχει δυστυχώς βοηθήσει την εξάπλωση του φαινομένου. Τα άρθρα που διαβάζουμε είναι πλέον πανεύκολο να τα αναγνωρίσουμε γιατί έχουν μια ενυπωσιακά πανομοιότυπη δομή. 

Πρώτον έχουν ένα έντονο συνομωσιολογικό πνεύμα: «η μεγάλη αλήθεια που μας κρύβουν για τα εμβόλια», «τα συμφέροντα των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών» κλπ. κλπ. 

Τα εμβόλια όμως δεν τα ανακάλυψαν οι εταιρείες. Τα ανακάλυψαν επιστήμονες στα εργαστήριά τους μέσα από ατελείωτη δουλειά και αφοσίωση. Κάποιοι από αυτούς κέρδισαν και βραβεία Νόμπελ για την προσφορά τους στην επιστήμη και την ανθρωπότητα. Οι εταιρείες φτιάχνουν τα εμβόλια που τους υπαγορεύει η επιστήμη και φυσικά αμοίβονται γι’αυτό. Τις αποφάσεις όμως για τον εμβολιασμό του πληθυσμού τις παίρνει η πολιτεία μέσω αποφάσεων σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ελλάδα το εμβολιαστικό πρόγραμμα αποφασίζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών την οποία συγκροτούν καθηγητές πανεπιστημίου. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θα εμπιστευτείτε τα παιδιά σας αν πάθουν κάτι σοβαρό και χρειαστεί να νοσηλευθούν σε νοσοκομείο. Διεθνώς υπάρχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Δε σημαίνει βέβαια οτι σε όλους αυτούς τους μηχανισμούς είναι πάντα όλοι αθώοι και καλόβουλοι. Αν όμως πιστέψουμε τα άρθρα του ίντερνετ σύμφωνα με τα οποία όλοι είναι «πουλημένοι» τότε αυτό κι αν είναι ο ορισμός της συνομωσιολογίας. 

Δεύτερον, τα στοιχεία που αναφέρονται στα συγκεκριμένα άρθρα είναι τελείως ψευδή. Αναφέρουν στατιστικά που δεν είναι γραμμένα σε καμμία μελέτη. Δεν υπάρχουν βιβλιογραφικές αναφορές και σχεδόν πάντα δεν υπάρχει συγγραφέας του άρθρου. Με άλλα λόγια κανονικό «ράδιο αρβύλα». Διάβασα κάπου οτι το εμβόλιο του κοκκύτη στην πραγματικότητα έχει οδηγήσει στην αύξηση των περιστατικών από τότε που εφαρμόστηκε. Είναι ποτέ δυνατόν κάποιος σοβαρός άνθρωπος να πιστέψει κάτι τέτοιο; Σε σχεδόν 20 χρόνια παιδιατρικής έχω προσωπικά δει 2-3 περιστατικά όταν παιδίατροι που εξασκούσαν πριν 30-40 χρόνια έχουν δει δεκάδες  περιπττώσεις. Οι γιατροί της επόμενης γενιάς δε θα ξέρουν με τι μοιάζουν τα σπυράκια της ανεμευλογιάς μιας και με το εμβόλιο είναι ζήτημα πλέον αν δούμε ένα περιστατικό κάθε 4-5 χρόνια. Η ευλογιά που θέριζε χωριά ολόκληρα μέσα σε 1 εβδομάδα έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης και η πολιομυελίτιδα είναι υπό εξαφάνιση και όλα αυτά χάρις στα εμβόλια. Μπείτε στο google και κάντε search «iron lung». Θα δείτε φωτογραφίες τεράστιων θαλάμων με δεκάδες μηχανήματα σαν σκάφανδρα που έβαζαν οι γατροί πριν 50 χρόνια τους ασθενείς που είχαν προσβληθεί από πολιομυελίτιδα και που τους βοηθούσαν να αναπνεύσουν μιας και η συγκεκριμένη αρρώστια προκαλεί μυική παράλυση. Όσοι από αυτούς δεν πέθαιναν συνέχιζαν τη ζωή τους με μόνιμες αναπηρίες. Και μιλάμε για παιδιά 1, 2, 3 ετών παράλυτα για όλη τους τη ζωή. Μπορούμε να συνεχίσουμε να λέμε τα ίδια για τη μηνιγγίτιδα από αιμόφιλο ή από πνευμονιόκοκκο ή από μηνιγγίτιδόκοκκο.

Τρίτον, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν με παραδείγματα ασθενειών που είναι είτε πολύ σοβαρές είτε ανίατες και για τις οποίες η επιστήμη έχει ακόμα πάρα πολλά ερωτήματα ακόμα και για την αιτιολογία τους. Η πιπίλα του αυτισμού έχει αρχίσει να γίνεται βαρετή και οι γονείς έχουν πάψει πια να την πιστεύουν μιας και η ιατρική έχει αποδείξει πλέον με σαφή τρόπο οτι  δεν υπάρχει καμμία σχέση ανάμεσα στα εμβόλια και τον αυτισμό. Σε αυτό βέβαια βοηθήσε και το ξεσκέπασμα του απατεώνα Andrew Wakefield, του βρετανού ιατρού που πριν 15 χρόνια έγραψε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο πολύ έγκυρο ιατρικό περιοδικό LANCET αφήνοντας υπόνοιες οτι το εμβόλιο της ιλαράς σχετίζεται με τον αυτισμό. Πριν από 2 περίπου χρόνια ένας επίσης βρετανός δημοσιογράφος αποκάλυψε οτι η μελέτη του Wakefield ήταν κατασκευασμένη (τα περιστατικά δεν ήταν αληθινά) και οτι ο ίδιος είχε λάβει τεράστιες αμοιβές για να παραστεί σε δίκες ως συνήγορος γονιών που είχαν μηνύσει φαρμακευτικές για υποτιθέμενες επιπλοκές εμβολίων ενώ ετοίμαζε και δική του εταιρεία για να παρασκευάσει νέο «πιο ασφαλές¨ εμβόλιο. Το LANCET έχει επίσημα αποσύρει το άρθρο από τα αρχεία του θεωρώντας το περίπτωση επιστημονικής απάτης ένω ο βρετανικός ιατρικός σύλλογος διέγραψε τον ίδιο. 

Η νέα πιπίλα λοιπόν λέγεται παιδικός καρκίνος. Προκαλεί άμεσα ανατριχίλα και τραβάει σίγουρα την προσοχή. Η συνταγή πέτυχε. 

Τι μένει; Τα ζωντανά παραδείγματα. Η ιστορία ενός παιδιού (που μπορεί να είναι και αληθινή ως προς την εξέλιξη της) η περιγραφή της οποίας γίνεται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και η οποία πάντα έχει τραγική κατάληξη. Το άρθρο που μου έστειλε η δεύτερη μαμά είναι χαρακτηριστικό: η ανάλυση του περιστατικού ενός παιδιού με όγκο στον εγκέφαλο, είναι τόσο μεθοδευμένα λεπτομερής που είναι αδύνατο να αφήσει ασυγκίνητο τον οποιοδήποτε. Φτάνοντας όμως στο τέλος της  ανάγνωσης η ψυχολογική φόρτιση είναι τέτοια που δεν αφήνει περιθώριο στη σκέψη του ανυποψίαστου αναγνώστη να γυρίσει μερικές αράδες πιο πάνω και να δει το προφανές δηλαδή το πόσο αβίαστα και απλά ο άγνωστος συγγραφέας υποστηρίζει οτι την ευθύνη της τραγωδίας φέρει αποκλειστικά το εμβόλιο. ¨’Εκανε το εμβόλιο και 3 μήνες μετά έπαθε καρκίνο». Αυτό ήταν, πέντε κουβέντες, καμμία μελέτη, κανένα επιστημονικό δεδομένο, αλλά η απόλυτη βεβαιότητα οτι αυτή είναι η αιτία. Και γιατί να μην κατηγορήσουμε το δίκτυο wifi θα ρωτήσω απλοικά εγώ ή την ατμοσφαιρική ρύπανση ή αυτά που «μας ρίχνουν στο φαγητό» ή τους εξωγήινους; 

Ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι που ανώνυμα έχουν πλημμυρίσει το ίντερνετ με όλες αυτές τις αθλιότητες. Το αντιεμβολιαστικό λόμπυ έχει κι αυτό ισχυρά οικονομικά κίνητρα. Στις ΗΠΑ είναι πολυ οργανωμένο. Πουλάει βιβλία, οργανώνει σεμινάρια και κυρίως υποστηρίζεται ανοικτά από τους ομοιοπαθητικούς, χειροπρακτικούς καί όλους τους φορείς της «εναλλακτικής ιατρικής» με άλλα λόγια όλους τους τσαρλατάνους που στέκονται απένταντι στην κλασσική ιατρική και που φυσικά προσφέρουν τις «υπηρεσίες» τους με το αζημίωτο. Τα χρηματικά ποσά που διακινούνται από όλους τους παραπάνω είναι τεράστια είναι επομένως λογικό να προσπαθούν με κάθε μέσο να χτυπήσουν την κλασσική ιατρική. Η λάσπη κατά των εμβολίων δεν είναι απλά όμως ένας τρόπος να πετύχουν το στόχο τους. Είναι μια αθλιότητα άκρως επικίνδυνη για την υγεία των  παιδιών μας. 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s